Cloudgebaseerde technologie voor op de toekomst gerichte hoteliers

Vind meer 'Beste gasten' en laat ze genieten

Scrol verder voor meer

Sneller op weg naar de toekomst

Je bent een ambitieuze hotelier. Je hebt een visie voor een betere gastbelevenis, verbeterde bedrijfsvoering en hogere marges. Maar je huidige technologie laat je zitten en er is ook geen ondersteuning. Stap over op Guestline.

3 miljard

aan omzet

Wij verwerken ieder jaar gemiddeld £ 3 miljard aan omzet voor onze klanten.

6.3miljoen

reserveringen

Wij faciliteren ieder jaar bijna 6,3 miljoen reserveringen voor onze klanten.

6uur

tijd tussen nieuwe go-lives

Over de hele wereld gaat er elke 6 uur een nieuwe accommodatie live dankzij Guestline.

Anders dan bij traditionele property management systems is een van de grootste voordelen dat het cloudgebaseerde systeem van Guestline een totaaloplossing is die vrijwel alles kan automatiseren, waaronder prijsbeheer, pariteit, tweerichtingsdistributie en communicatie met klanten.

Tony Clarke,
IT Group Sales and Revenue Manager, Brend Hotels

Onze oplossingen

Het kost weinig moeite om meer 'Beste gasten' te winnen en ze te laten genieten Wij kunnen jou en je team helpen met alles wat je nodig hebt om te slagen - van intuïtieve bedrijfsvoering en Point of Sale-tools tot volledig geïntegreerde oplossingen voor kanaalbeheer.

Haal het meeste uit je distributiekanalen

We bieden meer controle over je tarieven en inventaris, maken tijdrovende processen overbodig en helpen je zelfs de allerlaatste kamer tegen het beste tarief te vergeven.
Angelene Bungay - Head of Distribution Services

Grijp elke kans om de omzet te maximaliseren

Onze intelligente oplossingen voor vastgoedbeheer verbeteren alle aspecten van de gastvrijheidsindustrie, van het beheren van reserveringen en betalingen tot het stroomlijnen van de organisatie van evenementen.
Matt Wildgoose - Senior Developer

Zorg ervoor dat gasten terugkomen, telkens weer

Onze toonaangevende producten voor gastbetrokkenheid zijn ontworpen voor het stimuleren van rechtstreekse klanten, voor een grotere klantbetrokkenheid en om je omzet te verhogen.
David Hillier - Development Director

Training

We zorgen er niet alleen voor dat je systemen paraat zijn voor je behoeften en dat ze veilig, snel en beveiligd zijn, maar we geven ook praktische trainingssessies waardoor jij en je personeel het beste uit de oplossingen kunnen halen.

Support

Niet alleen heeft het grootste deel van ons ondersteuningsteam een achtergrond in gastvrijheid, maar deze technische genieën zijn ook experts in alle Guestline-oplossingen en doen er alles aan om je systemen optimaal te laten presteren.

Wat onze klanten zeggen

Bekijk een filmpje over waarom onze klanten Guestline hebben gekozen en hoe ons partnerschap ze heeft geholpen hun bedrijf te laten floreren.

Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven...

Neem een kijkje bij onze succesverhalen en ontdek hoe we een aantal van 's werelds bekendste merken in de gastvrijheidsindustrie hebben geholpen met het verbeteren van de gastbelevenis, het stroomlijnen van hun werkzaamheden en het maximaliseren van de omzet.

Corus Hotels Group

Following the implementation of our solutions, Corus improved reporting, centralised their operations, and increased their average daily rate by £12.

Read More

Tewkesbury Park

Since implementing our solutions, Tewkesbury Park has seen a rise in direct bookings and an increase in revenue of over 30%.

Read More

Bryn Meadows Hotel

Rate management is now a simple and automated process, which has boosted rates and occupancy. This in turn has driven guest spend across the …

Read More

Klinkt goed, vind je niet?

Vul het onderstaande formulier in om meer te weten te komen over onze producten en diensten. We nemen binnenkort contact met je op.